Actualitat

Xerrada "Urgències en oftalmologia"

  • 16 febrer 2020
Xerrada

Dimarts 11/02/2020 vaig donar una xerrada a l'Hotel SB Ciutat de Tarragona per al col·lectiu d'òptics i optometristes de la ciutat. El títol: "Urgències en oftalmologia".

 
Els centres òptics tenen una gran presència en qualsevol ciutat i una gran disponibilitat d'horaris. Moltes persones s'acosten a la seva "òptica de confiança" si tenen un dubte, molèsties, o pèrdua de visió, abans que a la consulta d'un oftalmòleg o al seu metge de família. La més petita de les òptiques disposa en les seves instal·lacions d'eines amb les quals poder realitzar una bona exploració ocular. L'objectiu de la xerrada era donar-los eines per sospitar la urgència oftalmològica i saber identificar la "pressa" amb la qual ha de ser valorada. Així, poder orientar el pacient cap al seu metge de família, el seu oftalmòleg, o fins i tot urgències d'un hospital en casos específics.
 
Fa 9 anys vaig donar una sessió amb el mateix títol. Recordo aquell moment amb molt afecte ja que era la primera vegada que, des que vaig iniciar la meva carrera professional a Tarragona, em proposaven una xerrada. Encara que es suposava desenfadada, recordo els nervis per la responsabilitat de traslladar la visió de la urgència oftalmològica a un col·lectiu professional proper, però amb moltes cares que encara no coneixia.
 
Aquesta vegada va ser diferent. Encara que hi havia cares noves, entre elles ja hi havia gent coneguda: òptics que en algun moment o altre havien comptat amb mi per algun pacient, altres amb algun amic o conegut que havia tractat; o viceversa, alguns als quals jo havia derivat pacients per a Teràpia Visual, adaptació de lents de contacte o ajudes de Baixa Visió. M'alegra poder dir que entre tots ells, hi havia ja amics.
 
Així que els nervis eren per estar a l'alçada i poder actualitzar la xerrada que vaig donar amb l'experiència d'aquests últims 9 anys. Vull agrair l'assistència rècord que va haver-hi i les paraules de satisfacció que em van brindar algunes persones a l'acabar la xerrada. 
 
Moltes gràcies a tots! Espero veure-us a la propera sessió. El 30 de maig donarem, amb el suport de la Dra. Garriga, un curs de formació sobre "protocols de derivació a oftalmologia", no només d'urgències.
 
Moltes gràcies de nou.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús.